Cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului pe site-urile de socializare a început să circule campania de informare #AcumETimpul, lansată de Centrul de Informații GENDERDOC-M. Scopul campaniei este de a aduce în vizorul public problemele cu care se confruntă persoanele din diverse grupuri social-vulnerabile din Republica Moldova, discriminate în baza etniei, orientării sexuale, abilităților speciale, a vîrstei sau pentru că trăiesc cu HIV.

Conform organizatorilor, este important să fie atrasă atenția societății civile, al activiștilor din domeniul drepturilor omului, dar și al statului, pentru a spori  măsurile autorităților de asumare a obligațiunilor internaționale, în vederea soluționării problemelor diverselor grupuri vulnerabile din țară, astfel încît ca să fie elaborat și adoptat un plan strategic în acest sens.

În mesajul campaniei pentru egalitate #AcumETimpul se menționează: „Ni se spune că timpul pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cele mai discriminate persoane încă nu a venit. Ni se spune că trebuie să mai răbdăm până ni se vor respecta drepturile și demnitatea umană. Noi – femeile, persoanele care trăiesc cu HIV, persoanele cu abilități variate, persoanele gay, lesbiene și trans, persoanele în etate, persoanele de diferite etnii.”

Conform directoarei executive al Centrul de Informații GENDERDOC-M, Anastasia Danilova, din start imaginile campaniei au fost distribuite pe site-urile de socializare cu ocazia datei de 10 decembrie: “La moment tipărim toate mesajele participanților la campania de informare, care vor fi distribuite gratuit în locuri publice. De asemenea, ele vor fi expediate prin poștă deputaților Parlamentului RM, ministerelor și comisiei parlamentare – a menționat Danilova.”

Ziua Internațională a Drepturilor Omului este marcată anual pe 10 decembrie. În această zi în anul 1948 Adunarea Generală ONU a adoptat și proclamat Declarația Universală a Drepturilor Omului (DUDO).

Autor: Victoria Boțan

Foto: Genderdoc-M