Angajatorii care se vor feri să ofere locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități vor fi amendați. De asemenea, vor primi pedepse și acei angajatori care nu vor rezerva pentru persoane cu nevoi speciale un mimim de 5 % din numărul total de salariați. Modificările legislative corespunzătoare ale Codului Contravențional, au fost publicate azi în Monitorul Oficial, informează Moldpres.

Prevederea dată se referă la întreprinderile care au 20 de salariați și mai mult. Amenzile prevăzute de lege constituie de la 240 la 300 unități convenționale (12.000-15.000) aplicate persoanelor juridice.

La fel, modificările legislative țin și de achitarea salariului sau altor plăți fără reflectarea acestora în evidența contabilă. Aceste încălcări se sancționează în felul următor: pentru fiecare persoană care activează în cadrul instituției, cu amendă de la 400 la 500 unități convenționale (20 – 25 mii de lei) pentru persoanele fizice și cu o amendă de la 1.000 la 1.500 unități convenționale (50-75 mii de lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere și celei juridice.

Sursa text și foto: Moldpres