Cei mai activi angajatori care s-au remarcat prin experiențe pozitive de angajare a persoanelor cu dizabilități au primit distincții în cadrul “Galei RemarcAbilitatea” 2016, ediția a doua. Evenimentul s-a desfășurat în luna decembrie 2016.

În cadrul deschiderii evenimentului, Stela Grigoraș, ministra Muncii Protecției Sociale și Familiei a înmânat trofeele companiilor câștigătoare, exprimând certitudinea din partea ministerului pe care îl reprezintă dar și din partea Guvernului RM, că incluziunea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități va deveni o realitate în Republica Moldova.

Câștigătorii “Galei RemarcAbilitatea” 2016 au devenit 5 companii care au primit distincții după următoarele categorii:

  • angajator remarcabil pentru întreprinderea măsurilor de acomodare rezonabilă a locului de muncă pentru persoane cu dizabilități;
  • angajator remarcabil în angajarea persoanelor cu dizabilități prin Angajarea Asistată;
  • angajator remarcabil pentru angajarea celor mai multe persoane cu dizabilități;
  • angajatorul remarcabil pentru atitudinea pro-activă în angajarea persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul a avut ca scop evidențierea companiilor ce practică angajarea persoanelor cu dizabilități, dar și încurajarea altor angajatori să se remarca prin asigurarea dreptului egal tuturor persoanelor de a se încadra în câmpul muncii.

În opinia lui Igor Meriacre, director executiv al Asociației Motivație din Moldova, angajarea persoanelor cu dizabilități este un subiect social sensibil, însă el nu constituie o acțiune de caritate, căci angajarea persoanelor cu dizabilități prezintă de multe ori un beneficiu nu doar pentru angajatori, dar și pentru stat: “Încadrând în câmpul muncii persoanele cu dizabilități, statul în primul rând o să-și rezolve problema completării bugetului social prin intermediul taxelor plătite de către persoanele cu dizabilități angajate.”

Amintim că conform noilor modificări legislative ale Codului Contravențional, angajatorii care nu vor dori să rezerveze locuri de muncă și să angajeze persoane cu dizabilități în proporţie de cel puţin 5% din numărul total al salariaţilor riscă o amendă de la 12 000 la 15 000 de lei. Prevederea vizeză companiile cu minim 20 de salariați.

În acest an Moldova împlinește șapte de ani de la ratificarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, document ce optează pentru incluziunea și integrarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități la egal cu toți cetățenii.

Sursa: Motivatie.md

Foto: Centrul Media pentru Tineri