Trainingul va dura 7 zile (de pe 25 pînă pe 31 ianuarie 2017 inclusiv), la complexul hotelier turistic „Sky Land”.

Pentru participarea la training sunt invitați reprezentanți ai sectorului ONG din Republica Moldova, în special din Găgăuzia și Transnistria.

Participanții vor fi selectați pe bază de concurs.

«Teatru&Dezvoltarea sectorului ONG: Strategii interactive pentru angajarea societății» este oportunitatea unică pentru:

  • A învăța metodologia „Teatrul asupririților”, tehnici și exerciții pentru o reflecție de experiență, cît personală, atît  și de grup. Metodologia respectivă crede în oameni care se confruntă cu hărțuirea și le încurajează să creadă că pot să-și schimbe viața.
  • A face cunoștința cu  metodologia «Memory Walk» și a învăța cum se creează o legătură temporară între memoria noastră și datele oficiale din istorie și a urmări cum aceasta afectează societatea noastră de astăzi.
  • A înțelege strategiile de construire a comunității în jurul activității proprii, atragererii de parteneri și inovatori sociali, precum și modul de a construi relații cu ei.
  • A consolida inițiativele/ONGurile  locale  și pentru  a crea o atitudine deschisă pentru cooperarea inter-regională.
  • A crea rețea de persoane active care sunt interesate în proiecte comune.

Pentru participarea la training completați până la 10 ianuarie 2017 chestionarul participantului și expediați-l la adresa de e-mail cen.diversitate@gmail.com, marcînd ca tema «Teatru & Dezvoltarea sectorului ONG».

      РУ           RO

 Trainerii:

Idan Meir (Israel-Austria), care activează în metodologia „Teatrului asupririților” din 2007. Idan folosește tehnici de Augusto Boal, „Teatrul asupririților” și „Forum Teatru” ca un instrument pentru a promova un dialog pașnic, de advocacy și de reconciliere între părțile implicate în conflict.

Kira Kreyderman (Moldova-Ucraina), formator în educația non-formală pe tema „toleranței, dialogului intercultural și non-discriminării.” Autor al unui număr de materiale educaționale.

Hanna-Maria Trapp (Olanda), un joker practic, trainer al „Teatrului asupririților” din anul 2005. Hanna a condus mai mult de 500 de seminarii, training-uri și prezentări. Unul dintre domeniile principale a activității – comunitățile marginalizate din societatea olandeză.

Julia Filippovskaya (Ucraina), facilitator de procesuri de grupuri și organizații, lucrează asupra viziunii și strategiilor de creștere, soluționarea tensiunilor și conflictelor, consolidarea relațiilor în cadrul echipei, între echipa și lumea exterioară. Din 2010, directorul „Institutului Democrației Profunzi în Ucraina”.

Trainingul se va desfășora în limbile: cu traineri – rusă, engleză, în grupuri – romînă, rusă, engleză.

 Participare este gratuită.

Organizatorii vor asigura transportul Chișinău-SkyLand-Chișinău.

 Trainingul «Teatru&Dezvoltarea sectorului ONG: Strategii interactive pentru societate Dinamică»

este organizat cu sprijinul financiar și de parteneriat cu Civil Rights Defenders.