Transnistria se află într-o perioadă foarte compicată din punct de vedere economic. Continue deficitul semnificativ în impozite și alte taxe, costurile sunt mult mai mari decât veniturile. Astfel, potrivit ultimelor date, de la începutul anului, venitul bugetului a scăzut cu 13,5% decât anul trecut. În perioada ianuarie – februarie Fondul de pensii a primit cu aproape 23 de milioane de ruble mai puțin decît anul trecut. Toate fondurile sunt acum direcționate, în primul rând, pentru susținerea financiară a articolelor socio-protejate, adică pentru salarii, pensii și altele.

În asemenea cazuri, populația se confrunctă cu problema șomajului și cea a menținerii locului de muncă. Antreprenori întreprinderilor și organizațiilor unde lucreaza cetățenii noștri, în primul rind doresc să profite și încearcă să ,,stoarcă’’ din angajat cît de mult posibil. De multe ori angajații nu întocmesc documentele și ei primesc un salariu „în plic”. Disponibilitatea locurilor de muncă, în special în ultimul timp, a scăzut considerabil. În Transnistria locul de muncă este prețuit foarte mult și angajații se străduie să păstreze o relație cît mai bună cu angajatorul.

Un exemplu de astfel de persoane este și Olesia. A muncit într-un colectiv prietenos mulți ani. Lucra cinstit, ceia ce se întîmplă foarte rar. De lucrul ei era mulțumit și angajatorul și clineții. Totul era bine și în familie. Totul a devenit încă mai bine cînd s-a aflat că Olesia este însărcinată cu al treilea copil. Lucrul continua, dar din motive de sănătate Olesia a apelat la șeful întreprinderii cu cerere de transfer la un loc de muncă mai ușor.

Ea era încredințată că angajatorul o va înțelege și că îi va schimba locul de muncă. Marea uimire a fost atunci cînd Olesiei i-au refuzat. Ea nici nu-și putea imagina că un om atît de bun, mărinimos, înțelegător ca Anatol, brusc va renunța să facă ceia ce se cuvine conform legii. Cum e posibil ca o femeie însărcinată să îndeplinească un lucru atît de greu? În cazul Olesiei, lucrul era destul de greu. Olesia trebuia să ridice și să aranjeze baloturi grele. Înainte ea făcea acest lucru cu mare plăcere, considerînd că este chiar util pentru sănătate. Dar în cazul ei, acum era imposibil să facă aceste lucruri, deoarece este categoric interzis în timpul sarcinii.

Ziua următoare ea s-a adresat din nou angajatorului, dar răspunsul a fost același: alt post de muncă la moment nu exista și că ea nu îndeplinește un lucru chiar atît de greu. Ea va fi ajutată să mute baloturile și că ea trebuie să lucreze la postul de muncă anterior, în caz contrar … Brust directorul s-a uitat la ea cu o privire care da de înțeles că: sarcină e sarcină, dar poți și concediată să fii. Poate nu chiar acum, mai tîrziu, dar un motiv e foarte ușor de găsit în orice moment. Olesia cunoștea mai mult cazuri povestite de prietenile ei: dacă începi să te contrazici cu directorul, chiar dacă ai dreptate, oricum mai devreme sau mai tîrziu vei regreta de acest lucru. De exemplu, Marina care este vînzătoare la magazin a încercat să demonstreze șefului său că e interzis să înclei alte coduri de bare pe produsele care au un termen de valabilitate deja expirat. Directorul i-a reproșat că produsele care nu vor fi vîndute vor fi achitate din banii ei și că este foarte ușor să găsească o altă vînzătoare este foarte ușor. Într-adevăr sunt multe persoane care doresc să lucreze în locul ei.

Cu siguranță, Olesia nu dorea să intre în conflict cu directorul, dar viitorul copil era mai important. Olesia a decis să urmeze sfatul Olgăi Voineac, care era reprezentată a organizației neguvernamentale ,,Sprijin pentru familii numeroase”. Olga a mers singură la directorul acestei organizații. Domnul Anatol a ascultato și a invitato în biroul de avocat zicîndu-i să clarifice situația, însă avocatul nu adorit să acționeze conform legii și i-a răspuns că nu este un alt post de muncă pentru ea. Ascultînd acez caz, o angajată a procuraturii i-a spus Olesiei să vină peste 3 zile, dar deja după 2 zile s-a întîmplat o minune. Domnul Anatol a venit singur la locul Olesiei de muncă și a anunțat-o că de azi va avea un post de muncă mai ușor. A fost destul un singur apel telefonic ca directorul și avocatul să acționeze conform legii.

,,De multe ori anagajatorii refuză nu doar să cedeze, ci și să nu îndeplinească legea” spune Olga Voineac. În acez caz se vede clar discriminarea. Articolul 3 din Codul muncii al Transnistriei „Interzicerea discriminării la locul de muncă”, spune că persoanele care consideră că au fost discriminate la locul de muncă se pot adresa autorităților de inspecție a muncii sau a instanței de recurs.

În cazul dat, totul a avut un sfîrșit pozitiv și organizația noastră socială va continua să apere drepturile famiilor numeroase.

V.Ipatii

Acest material apare în cadrul Proiectului „Integrarea abordării bazate pe drepturile omului în mass-media prin intermediul metodei storytelling, cu participarea persoanelor supuse discriminării din regiunea transnistreană și UTA Gagauz-Yeri”, implementat de Centrul Media din Tiraspol, cu susținerea  financiară a Fundației Soros-Moldova/Programul Egalitate și Participare Civică. Opiniile exprimate în articol apartțn autorului și nu reflectă neaparat poziția Fundației.

http://mediacenter.md/publikacii/1022-kogda-zakon-narushaet-nachalnik-ili-istoriya-odnogo-protivostoyaniya.html