Asociația HomoDiversus lansează curînd prima platformă online dedicată drepturilor omului. Cursurile vor cuprinde o serie de lecții video de la experți  renumiți din Moldova care activează atît în organizații neguvernamentale în domeniul drepturilor omului, instituții internaționale, cît și organe de stat. Aceștia vor face o introducere în bazele drepturile omului pînă la mecanismele de protecție în acest domeniu.

Vitalie Popov, directorul executiv al Asociației HomoDiversus: „Cu platforma dată orice persoană din Moldova are acces gratuit la instruire în domeniul drepturilor omului, avînd la dispoziție 20 de lecții video pe diferite tematici. Fiecare va putea învăța de la experți naționali, care sunt drepturile fundamentale ale omului și ce trebuie de făcut când acestea au fost încălcate.”

Din spusele lui Popov, platforma este inovațională pentru Moldova, pentru că este prima de acest gen destinată publicului larg, pe dimensiunea drepturilor omului, fiind disponibilă gratuit pentru orice persoană care posedă limba română sau rusă: “Până acum nu a fost niciodată atât de simplu de a învăța despre drepturile tale precum este astăzi în era digitală – a menționat directorul executiv al Asociației HomoDiversus – Suntem siguri că cursurile pot fi utilizate în sfera de învățământ, fiind o resursă foarte bună pentru elevi, studenți sau profesori. Dar, indiferent de vîrstă și ocupație, lecțiile video sunt utile pentru fiecare!”

La finele fiecărei lecții doritorii vor avea ocazia să treacă un test de totalizare a cunoștințelor. Testele nu sunt obligatorii și rămâne la discreția fiecărui de a participa la ele sau nu. În cazul acumulării a cel puțin 70% la testul final, veți obține un certificat electronic care va atesta cunoștințele dobîndite cu succes în cadrul cursului dat.

Platforma online dedicată drepturilor omului ce urmează a fi curînd lansată este un produs al Asociației HomoDiversus, realizat în cadrul proiectului «Îmbunătățirea accesului la informații cu privire la drepturile civile și politice prin educație nonformală a drepturilor omului», finanțat de Civil Rights Defenders.

Sursa foto: www.greenwichenergysolutions.com