Chiar dacă trăim în secolul 21, cînd în întreaga lume are loc o dezvoltare rapidă a democrației și drepturilor omului, în Republica Moldova încă se mai înregistrează cazuri de discriminare pe bază de gen.

Femeile se promovează foarte puțin în politică și la posturile de conducere, sunt discriminate la locul de muncă, sexismul, și acestea nu sunt încă toate tipurile de discriminare cu care se confruntă.

Anul acesta am documentat un caz de discriminare pe baza de gen. Cu acest caz s-a confruntat Anastasia, care lucra într-o companie. După 3 ani de lucru, directorul companiei a fost schimbat. Noul director le-a prezentat planul de dezvoltare pentru următorii 3 ani. El opta pentru crearea unei atmosfere plăcute în echipă.

Mai mult ca atît, noul director a avertizat tinerele specialiste să nu urmeze instinctul matern: ,,Nici un fel de concedii de maternitate într-o perioadă atît de importantă pentru compania noastră!,, De asemenea le-a asigurat că va găsi motiv pentru concedierea imediată.

,,În acel moment eu eram deja însărcinată, deaceia, auzind aceste vorbe, m-am simțit foarte prost. Ceva timp am continuat să lucrez, păstrînd în secret sarcina, dar în scurt timp burta începuse să se cunoască. Aproximativ peste 2 luni, directorul mi-a spus: ,, Eu te-am avertizat. Compania nu are nevoie acum de o asemenea povară. Pleci binevol sau trebuie să te impun? Am scris cerere și am demisionat. – povestește Anastasia.

,,Nu ați încercat să vă apărați drepturile? Să vă adresați undeva?,, m-am interesat eu.

,,Înțelegeam foarte bine că mi se încalcă drepturile și puteam să-mi păstrez locul de muncă, dar oricum nu-mi era confortabil să lucrez acolo. Asemena condiții puteau dauna sarcinii.,,  a răspuns Anastasia.

,,Cum ați trecut peste aceasta? Vă era dureros că au procedat astfel cu dvs.? ,, am întrebat eu.

,,Desigur că da. Cînd compania are nevoie, folosește toate resursele specialiștilor, cunoștințele, abilitățile, experiența, timpul, dar cînd vine timpul să cheluie cîțiva bani pentru acest specialist, îl lasă în voia sorții. Mulțumesc rudelor și părinților că m-au susținut,, spune Anastasia.

Am documentat recent un asemenea caz, cînd unei domnișoare i s-a spus ,,sau demisionează sau avortează,,.

Comentînd cu privire la acest caz, șefa Centrului pentru Drepturile Omului din Comrat, Svetlana Mironov a menționat că în acest caz are loc încălcarea dreptului cu privire la muncă.

,,În acest care se încalcă dreptul cu privire la muncă. Codul muncii nu prevedere sarcina ca motiv de concediere și de asemenea este discriminare pe bază de gen. Anastasia nu trebuia să demisioneze, ci trebuia să protesteze.,, spune Svetlana Mironov

Mai mult ca atît, activista pentru drepturile omului a menționat că acest lucru este foarte des întîlnit.

Conform legislației Republicii Moldova, toți au drepturi egale, indiferent de gen sau alte criterii. Legea nr 121 cu privire la ,,asigurarea egalității,, reglementează interzicerea discriminării sub orice formă.

Având în vedere situația actuală din țară cu privire la discriminarea femeilor la locul de muncă, societatea și autoritățile republicii ar trebui să-și unească eforturile și să lupte împotriva discriminării, precum și pentru a asigura drepturi egale pentru femei la locul de muncă, care urmează să devină mame.

Dumitru Ianul

Acest material apare în cadrul Proiectului „Integrarea abordării bazate pe drepturile omului în mass-media prin intermediul metodei storytelling, cu participarea persoanelor supuse discriminării din regiunea transnistreană și UTA Gagauz-Yeri”, implementat de Centrul Media din Tiraspol, cu  sustinerea  financiara a Fundatiei Soros-Moldova/Programul Egalitate si Participare Civica. Opiniile exprimate in articol apartin autorului si nu reflecta neaparat pozitia Fundatiei.

Traducere: Natalia Ghilașcu