Din 26.05.2016 pentru prima dată în Republica Moldova a devenit posibilă şcolarizarea persoanelor cu deficiențe locomotorii în vederea obţinerii permisului de conducere auto categoria “B” în una din școlile  auto din Chișinău, care are la dispoziție mașină adaptată cu dispozitiv de conducere manuală a automobilului.

Pentru a afla mai multe detalii despre invenția sa, am realizat un dialog cu Pavel Rozovel, inginer pedagog, inventator, specialist în domeniul pregătirii conducătorilor auto, directorul Școlii Auto “Arta Conducerii” din Chișinău.

D-ul Pavel, descrieți vă rog în ce constă invenția dvs. dedicată persoanelor cu dizabilități locomotorii?  

Dispozitivul de conducere manuală a automobilului se numește «ALBEGASA». Cu ajutorul lui este posibilă conducerea automobilului doar cu mâinile. Toate acțiunile legate de ambreiaj, frână și accelerator se îndeplinesc cu o singură mână, pe cînd altă mână în permanență rămîne pe volan, fapt ce mărește siguranța aflării la volan atât pentru conducător, cât și pentru cei din jur.

Cum v-a venit ideea acestui dispozitiv?

La începutul lui 2012 am primit un apel telefonic de la Aglaida Bolboceanu, doctor habilitat în științe psihologice, de la Institutul de Științe ale Educației, pe care am pregătit-o să conducă automobilul, care m-a rugat să ajut persoanele cu dizabilități să poată și ei să conducă. În acea perioadă m-am întors de peste hotare și dispuneam de mai mult timp liber. Ideea m-a inspirit atât de mult încât am hotărât să încerc. Am lucrat la dispozitiv aproape 2 ani.

Din ce cauză dispozitivul poate fi numit unul universal?  

După reutilare, mașina poate fi condusă atât de o persoană cu dizabilități, cât și una fără probleme locomotorii. Atunci cînd mașina e condusă de o persoană fără probleme locomotorii, dispozitivul se blochează, iar cînd la volan se urcă o persoană cu dizabilități, mecanismul se deblochează. Cu ajutorul acestui dispozitv se poate adapta atât automobilul cu cutie mecanică cât și cu cea automată.

A fost dificil să primiți acordul autorităților pentru folosirea dispozitivului?

Foarte (pauză lungă). Numai doi ani de zile mi-a luat să fac pașaport tehnic atât pentru adaptarea manuală a automobilului, cât și pentru sistemul de dublă comandă pentru instruirea conducătorilor auto.

Cum stă situația în alte state cu mașinile adaptate?

Multe state au mers pe o cale mai simplă. Se permite adaptarea automobilelor doar cu cutie automată. În Italia, de exemplu, se adaptează și cele cu cutie mecanică, dar această procedură este foate costisitoare.

De cînd ați simțit pasiunea pentru tehnică?

Când eram în clasa a doua, tata avea o motocicletă BMW. Când s-a decis să construiască casa, a vândut motocicleta. Cineva i-a dat o bicicletă cu motor. Tata îmi permitea să mă plimb cu bicicleta ceea, dar îmi spunea: “Cu motorul să nu mergi!” până când, provocat de două verișoare, am încălcat într-o zi cuvântul părintesc și am pornit motorul. Atunci am intrat în azart și am început să mă întrec cu băieții mai mari pe biciclete fără motor, până când un bătrânel m-a văzut și i-a spus lui tata. Fără să-mi spună ceva, el a dăruit bicicleta cu motor unui verișor de la Florești.

Eram atunci prin clasa a patra. Un electrician din sat avuse o bicicletă cu motor pe care înainte de armată a dezmembrat-o și a pus piesele ei în pod într-o căldare. Iarna a nins și toate piesele, inclusiv motorul au ruginit. Ei cu tata erau mari prieteni și aflând de dorința mea, electricianul îi spune: “Lasă să vină la mine, am eu o bicicletă cu motor”. Am mers după el două săptămîni până mi-a dat aceste piese ruginite. Când am adus-o acasă, eram pe al nouălea cer de bucurie. De aici a și pornit pasiunea mea pentru tehnică. Când mă duceam la școală, mama îmi dădea 5 copeici să-mi cumpăr la recreație un pateu, dar eu stângeam copeicile pentru piese de schimb la bicicletă. Adunam bani și la sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Mai apoi mă duceam la Bălți ca să cumpăr piese. După doi ani de zile, cînd eram deja în clasa a șasea, am reconstruit bicicleta cu motor, aducând-o într-o stare perfectă.

Pentru multe persoane cu probleme locomotorii șofatul ar însemna o viață mai independentă. Cât de activ e statul în sprijinirii persoanelor cu dizabilități ca să devină șoferi?

Deja sunt mai mulți ani de când sunt invențiile mele, a figurat undeva statul? Deși invenția este publicată în 148 de țări ale lumii, credeți că cineva din instituțiile de stat s-a interest? Nimeni!

În 2016 am primit licență unde pregătim și persoane cu probleme locomotorii,  dar deocamdată numai la mașină cu cutie mecanică, pentru că mi-am adaptat propria mașină. Ar fi bine să avem în școala auto și o mașină specială cu cutie automată. La moment, nu avem așa posibilități financiare. În instituția în care arendăm localul pentru instruirea teoretică nu avem acces pentru persoanele în scaun rulant, dar suntem bucuroși că măcar pot veni cei care se pot deplasa în cârje.

Cum își găseau pînă acum persoanele cu dizabilități mașinile cu adaptare specială?

Ele erau nevoite să plece peste hotare ca să-și adapteze mașina sau să meargă pe căi nelegale de asamblare a mașinii la noi în țară.

Ce bariere de regulă întâmpină persoanele cu dizabilități în calea șoferiei?

La noi s-au adresat mai multe persoane cu dizabilități, dar medicii lor de familie i-au refuzat să le acorde actul, care i-ar permite să meargă mai departe la comisia pentru șoferi, ce i-ar da o apreciere de a permite sau nu șofatul. Nu înțeleg, care este menirea medicilor de familie? De ce ei trebuie să decidă cine poate și cine nu poate să se urce la volan? În SUA automobilul adaptat conduce o fetiță fără mâini, doar cu picioarele, dar la noi…

Ce a-ți recomanda persoanelor cu dizabilități, care la moment doar visează să conducă un autoturism adaptat?

Dorință, muncă și încredere în sine.

La sfîrșitul interviului, Pavel Rozovel a povestit cu căldură despre unul din discipolii săi, Mihai Șoldău, care e primul tânăr cu dizabilități, ce a primit permis de conducere la Școala auto “ARTA CONDUCERII” pe care o ghidează.

Chiar de la bun început Mihai m-a inspirit prin pozitivismul său – a mărturisit cu emoții Pavel – Iar eu am făcut doar ce a fost în puterile mele ca să apară scînteia ceea pentru șofat și l-am făcut să înțeleagă că totul este posibil. Datoria mea ca specialist în instruirea conducătorilor auto, este ca fiecare persoană care a urmat cursul oferit de noi să poată conduce în siguranță autovehicolul, pentru a nu pune în pericol viața sa și a celor din jur.

Am aflat și opinia lui Mihai Șoldău privind noul său statut de șofer la categoria B”: Demult am visat să devin șofer – spune cu inspirație Mihai – fapt care mi-a deschis noi oportunități de autodezvoltare. Pentru mine șofatul este nu doar o plăcere, dar și o necesitate, fiindcă în Moldova avem în mare parte doar transport neaccesibil pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, mai ales în zonele rurale. În acest sens, mașina proprie e un mijloc perfect de a nu depinde de transportul public și a te simți mult mai independent.”

În articolul 20 din Raportul Alternativ pentru Comitetul ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, ce se referă la mobilitatea personală, se constată faptul că persoanele cu dizabilități din Moldova obțin cu mare dificultăți permise de conducere a mijloacelor de transport, iar legislația națională conține impedimente în realizarea dreptului persoanelor cu dizabilități de a conduce mijloace de transport. De asemenea, formularea prevederilor legale este foarte generală, prin urmare, persoanele cu dizabilități severe nu pot obține permis de conducere, chiar dacă aplică adaptările necesare mijlocului de transport.

Printre recomandările din articolul 20 al raportului sus-menționat, se enumără:

– Abrogarea Capitolului III din Normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 12 din 19.01.2009, deoarece limitează drepturile persoanelor cu dizabilităţi și contravine standardelor europene în domeniu;

 – Realizarea esiunilor de informare /instruire pentru medicii și alte persoane responsabile care eliberează permise de conducere pentru persoane cu dizabilităţi;

Crearea unui Centru tehnic de certificare și adaptarea a autovehiculelor cu sisteme de ghidare manuală conform cerințelor specifice a persoanelor cu dizabilități.

 Raportul integral găsiți aici.

Sursa: motivatie.md