Actuala criză economică în Republica Moldova a dus la lipsa locurilor de muncă, discriminarea oamenilor la locul de muncă și la angajarea în cîmpul muncii. Angajații sunt discriminați pe bază de etnie, de gen, limbă, vîrstă, religie și alte criterii.

Am documentat un caz de discriminare pe bază de etnie.

Doamna Ludmila în vîrsta de 30 ani (nume modificat în scopul confidențialității) era în căutarea unui loc de muncă. Ludmila este de etnie romă.  Doamna a găsit un post vacant la o bază de odihnă în Comrat. Ludmila sunat pe numărul indicat și peste o oră urma să meargă la interviu.

Atunci cînd directorul a văzut-o, brusc și-a adus aminte de ceva urgent și a anulat interviul, motivînd programul supraîncărcat.

Mai tîrziu doamna iarăși a întrebat de postul vacant, dar i s-a răspuns că postul este deja ocupat și i-au închis ușa.

La ieșire administratorul i-a spus Ludmilei că aceasta este o instituție de elită și că menajera trebuie să aibă studii superioare.

,,Ea mi-a spus că trebuia să mă uit în oglindă înainte să ies din casă,, spune Ludmila.

De asemenea Ludmila a menționat faptul că atunci cînd a întrebat de cerințele lucrului, nu i s-a spus nimic despre studii superioare.

,,Cum v-ați simțit atunci cînd ați fost tratată în acest mod? ,, am întrebat eu.

,,M-am obișnuit deja cu așa atitudine din partea societății. Nu este unicul caz în viața mea.,,

Anterior am documentat un caz aproape identic cu acesta. O tînară care este de asemenea de etnie romă dorea să se angajeze în calitate de menajeră. Cînd a venit să se angajeze i s-a spus să vină ziua următoare, iar ziua următoare i s-a spus că postul vacant este deja ocupat.

Referitor la acest caz, șefa Centrului pentru Drepturile Omului din Comrat, Svetlana Mironov a comentat: ,,este un caz de discriminare,, , deoarece ,, dacă în unele cazuri sunt necesare studiile superioare, pe care de cele mai multe ori romii nu le au, atunci în cazul acesta ele nu sunt necesare,,.

Ținem să menționăm faptul că legea № 121 „Cu privire la asigurarea egalității.” reglementează interzicerea discriminării la locul de muncă.

Interogînd romii cu privire la angajarea în cîmpul muncii, practic fiecare a menționat că este discriminat de către societate. Acest fapt demonstrează încă o dată că discriminare romilor în țara noastră este un fenomen foarte des întîlnit. Motivul acestei atitudini sunt stereotipurile societății despre romi. Printre stereotipurile de bază pot fi enumerate: toți romii sunt hoți și cerșitori care nu vor să lucreze. Un alt stereotip este că romii sunt needucați.

Anume din acest motiv autoritățile și societatea trebuie să lupte împotriva acestor stereotipuri, să întreprinde măsurile necesare în scopul combaterii răspîndirii acestor stereotipuri despre romi. Autoritățile trebuie să acorde mai multă atenție problemelor romilor, pentru a creea condițiile de trai necesare.

Dumitru Ianul

Acest material apare în cadrul Proiectului „Integrarea abordării bazate pe drepturile omului în mass-media prin intermediul metodei storytelling, cu participarea persoanelor supuse discriminării din regiunea transnistreană și UTA Gagauz-Yeri”, implementat de Centrul Media din Tiraspol, cu  sustinerea  financiara a Fundatiei Soros-Moldova/Programul Egalitate si Participare Civica. Opiniile exprimate in articol apartin autorului si nu reflecta neaparat pozitia Fundatiei.

http://www.vulcanestimd.com/#!Высшее-образование-чтобы-работать-уборщицей/cjds/577b73220cf22a49acf0c206

http://mediacenter.md/prava_celoveka/1106-vysshee-obrazovanie-chtoby-rabotat-uborschicey.html

Traducere: Natalia Ghilașcu