Anghelina Cernogal este o tânără activistă în domeniul drepturilor omului care întâlnește dificultăți enorme atunci când călătorește. Anghelina este utilizatoare de scaun rulant și aceasta ne-a comunicat că nici un autobus sau microbus nu sunt adaptate cu rampa de acces pentru persoanele cu mobilitatea redusa. Atunci când merg în alt oraș imi vine greu fiindca transportul public nu e adaptat si sunt nevoita sa rog pe cineva din rude ca sa ma urce si la locul destinatiei unde trebuie sa ajung sa ma intalneasca altcineva pentru a putea cobor, a relatat tânăra care activează în cadrul unui atelier protejat pentru persoanele cu dizabilitati deschis în cadrul proiectului “Incluziune socială prin mobilizare comunitară”.

Faptul că în Republica Moldova, persoanele cu dizabilități locomotorii se confruntă cu dificultăți la utilizarea transportului de la moderate până la severe, conchide un studiu publicat la 21 aprilie 2016, de Automobil Club din Moldova (ACM) și Alianța de Est pentru Transport Sigur și Durabil (EASST). Cercetarea s-a bazat pe un sondaj la care au participat 100 de persoane cu dizabilităţi și a fost efectuată în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite (ONU) în Moldova și mai multe organizații non-guvernamentale, informează http://md.one.un.org.

“ONU este ferm angajată într-o abordare bazată pe drepturile omului pentru dezvoltarea infrastructurii și urbanizare, pe baza principiilor de participare, responsabilitate, nediscriminare, abilitare și aliniere la standardele internaționale în domeniul drepturilor omului. Împreună cu partenerii noștri din Guvern, societatea civilă, sectorul privat și a comunității internaționale, vom continua eforturile noastre spre obiectivul de a face serviciile de infrastructură și de transport în Moldova sigure și accesibile tuturor”, a remarcat Dafina Gercheva, Coordonatoarea rezidentă ONU și Reprezentanta rezidentă PNUD.

Aproape 50% dintre participanții la sondaj au remarcat probleme atunci când călătoresc în alte orașe, iar 16% dintre respondenți nu călătoresc deloc. Chiar și traversarea drumului este îngrijorătoare pentru 40% dintre persoanele intervievate.

În cadrul interviului realizat pentru Homodiversus cu Anghelina, tânăra avenit cu o serie de recomandări, O solutie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi ca microbusele sa fie scoase de pe rute si inlocuite cu autobuse, la rutele interurbane sa fie adaugate cel putin cate 1-2 autobuse adaptate pentru ca si persoanele utilizatoare de scaune rulante sau alt obiect ajutator cum ar fi carje, premergator, etc. sa poată ajunge la destinație fara insotitor.

Studiul realizat de asemenea evidențiază un șir de recomandări în vederea îmbunătățirii situației: incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în comisiile responsabile de acordarea permisiunii, aprobare și certificare a clădirilor; elaborarea unui plan pentru călătoriile accesibile interurbane și pentru turismul accesibil în Moldova; îmbunătățirea marcajelor rutiere, în special la puncte de trecere; instalarea rampelor acolo unde este nevoie sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, lifturi pentru a permite accesul deplin la servicii importante.

Amintim că Republica Moldova are angajamente juridice în temeiul Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu necesități speciale de a lua măsuri pentru a îmbunătăți această situație. Conform http://md.one.un.org, noul cadru al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU conţine un angajament față de persoanele cu dizabilități, ca până în 2030 guvernele să asigure accesul la sisteme de transport sigure, la prețuri accesibile și durabile pentru toți, îmbunătățirea siguranței rutiere, acordând o atenție deosebită nevoilor persoanelor cu dizabilități şi celor în vârstă.

Surse: http://md.one.un.org

Sursă photo: http://www.transilvania365.ro/